dimarts, 8 d’octubre del 2013

Fira del Disc amb fluids rosats

 

Els dies 5 i 6 d'octubre, es va celebrar a l'Estació del Nord la XVI Fira Internacional del Disc. Comparat amb edicions pretèrites, que s'havia arribat a instal·lar al Palau Sant Jordi, l'espai s'ha reduit considerablement, reflectint la situació del mercat musical en general, però des de fa ja uns anys, sembla que aquesta fira ha trobat el seu lloc i com diria el doctor a la porta de la UCI, es manté estable dins la gravetat.

La part principal de la fira són els stand de botigues, amb caixes de vinils, CDs o complements relacionats amb el món del disc (fundes, cartells, elements decoratius...)


Cada any gaudeix d'una exposició dedicada a un grup. Enguany estava centrada en el grup Pink Floyd, amb una mostra d'objectes curiosos provenents d'Anglaterra.


Syd Barretina

A part d'exposicions i subhastes, al Hall de l'estació, es programen concerts i en aquesta edició, aprofitant que el tema central de la fira era Pink Floyd, es va convidar a Jordi Ricol perquè, amb el seu projecte Syd Barretina, interpretés les seves particulars versions del grup de Roger Waters i David Gilmour.

Només amb la guitarra, la veu i molt de carisma, reinterpreta els temes clàssics de la banda,
apartant-se dels cànons dels grups tribut. 
En aquesta ocasiò el va acompanyar en "Chispi" a la guitarra en alguns temes de The Wall
Acompanyant a la veu va comptar amb la col·laboració de Big John. Artista que actuava a continuació.
 
En Syd Barretina és un dels responsables de fer-me recaure en un d'aquells cicles de repàs de la discografia de la banda britànica.

Big John

Seguidament va pujar a l'escenari Big John, amb el seu tribut acústic a Neil young.


Una sortida molt musical.

1 comentari: