divendres, 31 d’octubre del 2014

Ruta nocturna al Cementiri de Poblenou


Cementiris de Barcelona aplega Halloween, el Dia dels Morts mexicà i la castanyada a la ruta nocturna pel cementiri de Poblenou.
Les visites, que estan organitzades per grups de 50 persones i duren uns 45 minuts, es desenvolupen de la mà d'una guia ambientada d'època, que va explicant la història i la cultura de l'espai als assistents, que poden visitar la cèlebre escultura "El petó de la Mort" de Jaume Barba, el nínxol de Francesc Canals i Ambrós "El Santet" i la capella neoclàssica restaurada del Cementiri de Poblenou.



Així, durant la ruta per un Cementiri de Poblenou il·luminat amb espelmes, els assistents van atenent a les explicacions d'un "mexicà", que els va mostrar un altar dels morts construït al recinte funerari i que detalla la tradició de les catrines (calaveres) mexicanes.









 Una "bruixa", que ens recorda els orígens irlandesos de la tradició anglosaxona de Halloween i els va convidar a participar en el tradicional joc de trick or treat



La castanyera, que reparteix castanyes i sorteja panellets ens recorda la història d'aquesta tradició catalana per Tots Sants.


Texte: Cementiris de Barcelona
Mes imatges del cementiri de Poblenou: aquí.
Sobre el Santet del Poblenou: aquí.
I totes les entrades de cementiris aquí.


1 comentari:

  1. Bonitas fotos!
    Este año ha sido muy original al añadir elementos de otras culturas.
    Yo fuí el dia 30 a las 19:00h, trabajo de noche y salí disparado después de la visita :)
    Gracias por visitar y comentar en mi página.
    Un saludo!

    ResponElimina