dilluns, 30 de desembre del 2013

Els Encants Vells (1a part)

Un mercat històric.


A finals de setembre de 2013 es van "traslladar" els coneguts com"Encants Vells" o La Fira de Bellcaire de la plaça de les Glòries de Barcelona. Ja toca publicar el meu reportatge fotogràfic del desaparegut espai, lloc de trobada de brocanters i tot tipus de comerciants i compradors.




És un dels mercats més antics d'Europa, documentat des del segle XIV, l'any 1928 va ubicar-se al nord de la plaça de les Glòries, per sobre la Gran Via entre els carrers d'Independència i Cartagena, fins al seu trasllat a sota la plaça de les Glòries, en un espai més ordenat i preparat per aquest tipus d'activitat. Òbviament, amb aquest canvi, s'ha perdut per sempre una característica inherent a aquell espai: El batibull, les piles d'objectes de reboitx, les deixalles, i  sobretot, la interacció humana a nivell de terra.

Zona coberta amb "uralita" que encabia a un gran "recopilador" de publicacions i d'altres comerciants d'art i mobiliari antic, en espais més petits.

Callejeando
Era un lloc interessant de visitar, passejar i poder tafanejar en infinitat d'objectes curiosos a preus de regateix, apilats de forma maldestra. Un vestigi dels mercats urbans de principis de segle XX, propis d'altres cultures, que han acabat sent també les nostres, ara ja entrat el segle XXI.

Bar "La Palmera"
A ningú sembla estranyar trobar una font pública a dintre mateix de l'espai del Bar.
Una de les entrades, aquesta senyalitzada, al recinte.
Una altra de les múltiples entrades al recinte
Zona de mobles
Bar "El museo" es trobava fora al recinte, tocant a una de les entrades.
L'aspecte del cel s'assimilava al del terra.
Continuarà...
Més a la segona part: La gent.
i a la tercera part: El material.

1 comentari:

  1. Fantàstiques fotografies històriques, que reflecteixen un molt proper passat, el que `frapa´ és veure que es van fundar a l'any 1375

    ResponElimina