dilluns, 23 de juny del 2014

Via Augusta a Tarraco

Camí a Tarragona, seguint l'antiga Via Augusta trobem vestigis de l'època romana  que encara es conserven drets.  
Altafulla és una vila del Tarragonès, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO pel castell dels Marquesos de Tamarit i per la Vil·la romana dels Munts
Altafulla
Altafulla
Altafulla
A primera línia de mar s'ensuma l'estiu.
Castell dels Marquesos de Tamarit
Castell dels Marquesos de Tamarit. Entrada del darrere, on queda clar que és una propietat privada...

Arc de Berà

Arc honorífic situat en el traçat de la Via Augusta, a uns 20 km al nord-est de Tàrraco. Fou erigit per disposició testamentària de Luci Licini Sura entre el 15 i el 5 aC i dedicat a l'emperador August. D'una sola obertura, està construït amb carreus de pedra local, amb vuit pilastres estriades, rematades per capitells corintis, que sostenen un entaulament amb una inscripció al·lusiva a la seva construcció.

Arc de Berà
Al bell mig de la n-340 encara podem trobar en un estat de conservació estranyament bo, pel seu emplaçament, aquest arc de fa més de 2.000 anys

Torre dels Escipions

Quan ens acostem a Tarraco, només a 6 km per la n-340 ens trobem aquest monument funerari en forma de torre construït a la primera meitat del segle I dC.
Està format per tres cossos superposats i a la façana de l'intermedi presenta dues figures d'Atis – divinitat oriental funerària – que sostenen una inscripció. Una errònia identificació de les figures amb els germans Escipions és l'origen del nom tradicional.

Torre dels Escipions

Torre dels EscipionsTorre dels Escipions

El Pont del Diable

Si agafem la n-240 direcció cap a Lleida, a només 4km de Tarraco, si no ens passem la indicació per agafar el trencant, podrem visitar el famós Pont del Diable. és només un fragment d’una llarga canalització per portar aigua a la ciutat des del riu Francolí. Aquest aqüeducte de la partida de les Ferreres uns 217 metres de llarg, una alçada màxima de 27 i quasi 2 metres de gruix.

El Pont del Diable

El Pont del Diable
Diferents tipus de construcció moderna.
Aquí podreu veure el post sobre la cantera del Mèdol.


Documentació:
http://www.tarragona.cat
http://www.mnat.cat



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada