divendres, 11 de juliol del 2014

Institut Pere Mata

A escassos 2km del centre de Reus trobem una de les joies del modernisme projectada l'any 1898 per Lluís Domènech i Montaner. Es tracta de l’Institut psiquiàtric Pere Mata.

El pavelló “dels distingits” és, per la seva riquesa ornamental, el de més valor artístic de tot el conjunt hospitalari, ja que conserva l’espectacular repertori decoratiu del Modernisme.
Sostre del "Pavelló dels distingits" on es pot llegir l'esperançador lema "De Nou Lliura"


Construït seguint l’esquema de conjunt de pavellons, va ser el precedent de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona, i en l’actualitat està considerat una de les joies del Modernisme.
 És l’únic pavelló que es pot visitar i en ell s’hi realitzen diferents actes culturals.


Sala de billar
La visita continua, però, a la sala de jocs, sala de música, el menjador i a la primera planta, on hi ha habitacions, banys i sales dels vigilants.

Totes les parets, terres i sostres presenten la decoració amb rajoles decorades, relleus de guix i ceràmiques pròpies de l'Art Nouveau
Detall del sostre

La decoració a les habitacions segueix l'estil modernista, però les finestres enreixades, la poca il·luminació i l'austeritat ambiental fan que la visita vagui agafant un to tètric que no esperava trobar.

Galeria de la primera planta, des d'on es distribueixen els banys i habitacions. Es la part mes lluminosa de la planta.
Aviat la visió "fosca" de las habitacions...

Tot el passeig per Reus aquí

Documentació: reus promoció

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada